Researchpreneurs Wanted!

Powered by

Daca ai spirit inovator si poti sa demonstrezi acest lucru cu un prototip/produs functional, pe tine te cautam! Inscrie-te la competitia din cadrul celei de-a 4-a editii a Cafenelei de Inovare si mentorii nostri te vor consilia si te vor orienta spre nivelul urmator al proiectului tau: obtinerea finantarii pentru rezultatul cercetarii tale!

Cum participi?


In cazul in care fraza de mai sus este exact ceea ce voiai sa citesti, intra pe www.cafeneauadeinovare.ro, Competitie si aplica online. Spune-ne ce ai pus in practica in laborator pana acum, cateva cuvinte despre tine si, mai ales, cum doresti sa dezvolti prototipul sau produsul functional actual si de ce resurse ai avea nevoie pentru acest lucru. Nu uita sa ne atasezi o fotografie a prototipului sau sa ne transmiti un link unde putem sa il vizualizam, toate acestea pana la data de 8 iunie 2015. Daca nu ai lucrat singur, colegul sau colegii tai pot participa alaturi de tine.

Dupa aceasta data, un juriu format din antreprenori cu experienta va selecta 8 prototipuri/produse functionale, care vor participa la etapa a doua: Researchpreneurs against the clock! In aceasta etapa, candidatii selectati vor beneficia de o zi de training (Pitch your research!) in care vor fi instruiti cum sa sustina un pitch de succes in fata potentialilor investitori. In data de 11 iunie, in cadrul celei de-a patra editii a evenimentului Cafeneaua de Inovare, cele 8 echipe selectate vor avea ocazia sa demonstreze la scena deschisa, in fata unui juriu format din investitori si specialisti cu experienta, ca isi doresc sa creasca produsul si sa il duca in piata. Dintre acestia, cei mai buni 3 researchpreneurs vor fi desemnati castigatori ai competitiei, beneficiind de 3 sedinte de consultanta de business one-to-one cu mentori renumiti si oportunitati de a primi servicii de asistenta pentru brevetare.

De ce sa participi?


- ai ocazia sa verifici daca prototipul tau sau produsul functional este pregatit pentru lansarea in piata;
- ai sansa sa iti expui prototipul/produsul functional in fata unui juriu cu experienta si sa primesti sfaturi utile;
- beneficiezi de sedinte de consultanta de business one-to-one, daca te numeri printre cei 3 castigatori;
- ai ocazia sa participi la o zi de training despre cum trebuie structurat si sustinut un pitch castigator;
- te bucuri de o audienta formata din specialisti, printre care si potentiali investitori.

Vrem ca pasiunea, energia si timpul investite in proiectul tau de cercetare sa depaseasca spatiul de lucru si te invitam sa profiti de aceasta oportunitate de a dobandi noi resurse pentru atingerea rezultatului dorit. So, move fast and break things! Iti tinem pumnii!

Getting ready for Researchpreneurs against the clock!


Multumim tuturor celor care s-au inscris la competitia Researchpreneurs Wanted! desfasurata in cadrul celei de-a patra editii a evenimentului Cafeneaua de Inovare.
Mai jos ii prezentam pe cei 8 finalisti care au fost selectati sa participe la sesiunea de 'live pitching' din data de 11 iunie 2015, la The Institute, Cafe, Stirbei Voda, nr. 104 - 106:

Brindus Comanescu, Fiber Laser Optics
Ioana Dobroiu, Radio-Activitate
Narcis Mihai, Waldo
Irina Mocanu, Smart Cities - Tourism Application
Ciprian Nicolae, Dreams Agenda
Andrei Popovici, telementor.me
Tiberiu Catalina, Low Energy Ventilation System in Schools
Elena Soltuz, Smart Decorations

Cei 3 castigatori ai sesiunii de live pitching Researchpreneurs against the clock!

In cadrul Cafenelei de Inovare din 11 iunie 2015 fiecare finalist a avut la dispozitie 7 minute pentru a convinge juriul format din potentiali investitori ca prototipul/produsul lor functional merita o finantare. In acelasi timp audienta a putut sa isi desemneze preferatul si sa ii ofere “Popularity prize”.

Premiatii nostri: Brindus Comanescu - Fiber Laser Optics, Tiberiu Catalina si Marin Andrei Istrate - Low Energy Ventilation System in Schools si Narcis Mihai - Waldo. Narcis a cucerit publicul si i-a fost oferit si Popularity Prize, felicitari!

Cei 3 researchpreneurs au fost premiati de catre Ana-Maria Baciu - Head of Intellectual Property practice, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si echipa UEFISCDI, marele lor beneficiu fiind, dupa cum au declarat, feedback-ul valoros primit de la expertii din juriu.

Juriu: Ana-Maria Baciu - Head of Intellectual Property practice, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen; Catalin Pantea - Director General MarcTel S.I.T.; Peter Barta - C.E.O. Fundatia Post-Privatizare; Mihai Sfintescu - Partner 3TS Capital Partner; Razvan Rughinis - Associate Professor at Politehnica University of Bucharest